Sunday, July 12, 2015

Kisah Zati Salam

Kisah Zati Salam


Kisah seorang remaja bernama Zati Salam ini wajar dijadikan teladan. Setelah dikecam dan dikritik hanya kerana memiliki wajah sebegitu rupa, Zati Salam akhirnya menjadi perhatian.

Di laman Instagram Zati (@niaszatie), ada yang selamba mengutuk wajah Zati Salam malah memerlinya. Memang sedih betul melihat komen mereka yang mulut jahat ini, bengang Pak Mat tengok.

Antara kutukan panas hati dibuatnya:


Ramai pihak mula memberi sokongan kepada Zati Salam agar terus tabah dengan dugaan di dunia yang fana dan penuh pancaroba ini.

Follower instagram milik Zati Salam dari 118 orang kini sudah meningkat kepada 30k orang dan apa yang paling special ia turut mendapat perhatian penyanyi terkenal, Shila Amzah yang melahirkan rasa simpati kepada Zati Salam.

ini komen Shila Amzah yang comel ni:

Ya Allah,what is wrong with you..just leave her alone..please. I'm sorry Zati Salam. Maaflkan mereka ok ? Semoga mereka diberikan hidayah oleh Allah SWT :')

Bagi Pak Mat ini antara teladannya ialah jangan sesuka hati mempermainkan dan mentertawakan orang lain, macam kau tu cantik dan perfect sangat.

Yang keduanya terus tabah dengan dugaan dunia ini. InsyaAllah akan dapat ganjarannya kelak.


0 comments:

Post a Comment