Sunday, July 12, 2015

Luahan Afdlin Shauki Tentang Isu Lowyat

Luahan Afdlin Shauki Tentang Isu Lowyat 


Nampak isu pergaduhan di Lowyat semakin meleret-leret. Semalam satu lagi perhimpunan berlaku di perkarangan pintu masuk Lowyat.


Ternyata mereka masih tidak berpuashati dengan kejadian yang berlaku. Dikatakan sedikit pergaduhan juga telah berlaku semalam.

Kini Afdlin Shauki tampil membuat video tentang hal ini kerana bimbang ianya menjadi semakin melarat dan menjadi lebih teruk.

Ini status:

Mintak tolong jangan jadikan isu di Low Yatt satu isu perkauman. Ini kes jenayah dan Pihak Polis ada bersedia untuk settlekan hal ni. Bulan ramadhan ni banyak bawak bersabar wahai sahabat sahabat islam ku. Cerminkan akhlak yg terbaik bulan ini. Yang buat tak betul akan ke muka pengadilan. Percayalah. Jangan ikut nafsu. Ada jalan penyelesaian yg lebih baik dari itu. We are all Malaysian. We are all god's subjects. So lets act like we have a god. Jangan biar amarah kita menghancurkan keharmonian negara ini.

Ini videonya:Mintak tolong jangan jadikan isu di Low Yatt satu isu perkauman. Ini kes jenayah dan Pihak Polis ada bersedia untuk settlekan hal ni. Bulan ramadhan ni banyak bawak bersabar wahai sahabat sahabat islam ku. Cerminkan akhlak yg terbaik bulan ini. Yang buat tak betul akan ke muka pengadilan. Percayalah. Jangan ikut nafsu. Ada jalan penyelesaian yg lebih baik dari itu. We are all Malaysian. We are all god's subjects. So lets act like we have a god. Jangan biar amarah kita menghancurkan keharmonian negara ini.
Posted by Afdlin Shauki on Sunday, July 12, 2015

0 comments:

Post a Comment